U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Over Radio Tulipa TV

Inmiddels bestaan wij al meer dan 50-jarig als huisomroep van Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen. Onze naam is afgeleid van wat in 1968 het Nicolaas Tulp Ziekenhuis heette. Nadat we eerst als Radio Tulipa aan de slag gingen kwam er ook beeld bij. Daarom gebruiken we nu de naam Radio Tulipa TV.

 

Wij verzorgen meerdere avonden per week van 20:00 tot 22:00 uur een live radio en tv uitzending voor de patiënten en medewerkers van Ziekenhuis Amstelland. Dit programma is voor elke patiënt te bekijken vanuit zijn tv aan bed op kanaal 2. De reguliere uitzendingen zijn alleen binnen het ziekenhuis te bekijken en wordt naderhand niet extern gedeeld.

 

Het eerste uur varieert per avond, ieder team heeft daarbij zijn eigen smaak. Het tweede uur wordt gevuld met verzoeknummers van de patiënten en medewerkers. Onze patiënten-bezoekers halen op de uitzendavond de muzikale verzoeknummers op.

 

Het team bestaat verder per avond uit een technicus en een presentator. Als team zorgen wij voor een stukje ontspanning en een luisterend oor voor de patiënten. Maar ook het team zelf beleeft veel plezier aan het maken van de programma’s; overigens zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s, die onze bestaande teams kunnen versterken.

 

De uitzendingen vinden plaats vanuit onze studio die is gehuisvest op de begane grond naast het kantoor van de Geestelijke Verzorging in Ziekenhuis Amstelland. Wij zijn steeds meer aan het overgaan van cd’s naar dvd’s en andere digitale beeldbronnen, waardoor de patiënten het enorm waarderen dat zij hun favoriete artiest niet alleen kunnen horen, maar ook kunnen zien.

 

Verder geven wij technische ondersteuning tijdens de kerkdiensten. Ook verzorgen wij speciale uitzendingen, zoals een programma op Kerstavond en de intocht van Sinterklaas in het ziekenhuis.